- 400 g blandede porrer og løg
- 1 spsk smør
- 1 tsk tørret citrongræs
- 1 tsk tørret timian
- 1 dl hvidvin (kan udelades)
- 1/2 l grøntsagsbouillon eller en mild hønsebouillon
- 4 mellemstore kartofler, skrællede, halverede og skiveskårne
- 1/4 l fløde eller 1 dåse kokosmælk
- Jomfruolivenolie
- Porreringe og timian til pynt
Fremgangsmåde
Skær løg og porrer i mundrette stykker, svits dem i fedtstoffet på en varm pande, og tilsæt citrongræs og timian.
Hæld hvidvinen på, og lad syren koge væk.
Tilsæt bouillon og kartofler, og lad dem koge i 15-20 minutter.
Tag suppen fra varmen, og justér evt. med fløde eller bouillon.
Dryp med lidt jomfruolivenolie og pynt med porreringe og timian.
Velbekomme!
Opskriften rækker til fire personer.