CARE BY: Zoe Harper Christensen

Hvordan ser din morgenrutine ud?

Jeg starter altid dagen roligt derhjemme før resten af familien vågner - jeg har brug for min alenetid om morgenen og elsker den.

Dagen begynder med et stort glas lunt vand med friskpresset citronsaft for at skylle kroppen igennem. Derefter hopper jeg i en onepiece - enten i hør, fleece eller termo, afhængigt af årstiden - og går en 45-minutters tur med min hund, Brutus.

For mig et dette morgenritual og alenetid, min bedste måde at lade op på og samle tankerne. Når jeg kommer hjem, er min mand og børn ved at vågne, og vi starter dagen med et shot morgenboost - som regel et ingefærshot med Omega-3.

Ofte underviser jeg i yoga om formiddagen i Charlottenlund eller kører til Solgården i Hornbæk, hvor jeg har 1:1 behandlinger i hverdagene.
I weekenderne har jeg som regel en workshop på Solgården.

Hvordan tilbringer du bedst en time i dit eget selskab?

En time i mit eget selskab tilbringer jeg bedst på yogamåtten, hvor jeg måske øver et nyt flow eller dykker dybt ned i bindevævet med triggerbolde.

Hvad er dit bedste råd til at udvise selvkærlighed og prioritere sig selv i en travl hverdag?

I min tid som kok levede jeg under konstant stress og satte mig selv sidst. Jeg lyttede ikke til min krops signaler, men den tid er heldigvis forbi. I dag prioriterer jeg altid at finde tid til mig selv - gerne en yogatime hos en anden underviser eller en kropsbehandling gerne en gang om ugen.

I hverdagen finder jeg altid tid til 5-10 minutters meditation og nogle åndedrætsøvelser - det er utrolig vigtigt at forbinde krop og sind, og så hopper jeg dagligt i havet året rundt. Denne forbindelse med vandet, virker rensende, og har hjulpet mig i de svære perioder i mit liv og givet mig muligheden for at mærke min krop igen.

Har du truffet en beslutning i dit liv, som har været særlig god for dig?

Den bedste beslutning, jeg har truffet og træffer dagligt, er at prioritere tid i køkkenet til at lave mad fra bunden med gode råvarer. Fra min tid i Frankrig har det at samles om et ordentligt måltid altid været en vigtig del af min hverdag.
Det er også her, vi samles som familie.

Hvis du kunne give dit yngre jeg et godt råd med på vejen til at skabe et liv i balance, hvad skulle det så være?

For at skabe et liv i balance ville jeg ønske, jeg havde sagt til mig selv, at jeg aldrig skulle tvivle på min mavefornemmelse.
Jeg har lært, at det er afgørende at passe på min egen energi, før jeg deler den med andre. Som tidligere kok og uddannet inden for 3-stjernede restauranter, har jeg altid været god til at gøre alt for andre, men tiden har lært mig, at "you can’t pour from an empty cup."

Dit bedste tip til en stærk og sund krop samt et sind i balance?

Mit bedste råd til en stærk krop og et sind i balance er at leve i “full circle”.


Det nytter ikke at dyrke masser af sport, hvis du spiser forkert, ligesom det ikke hjælper at lave åndedrætsøvelser, hvis din kost, krop og sind ikke er i balance. Det hele hænger sammen.


Hvis du f.eks. er i underskud af Omega-3 har du svært ved at optage ilt og udskille affaldsstoffer. Og særligt Omega-3 sørger jeg selv for at indtage dagligt, og det skal være en af ordentlig kvalitet - hvilket er lidt af en jungle. Jeg hjælper meget gerne med at finde frem til den helt rigtige, samt øvrige vitamin-sammensætning, man kan altid tage fat i mig, hvis man har brug for hjælp. 
Jeg arbejder derfor også på at udvikle forløb på Solgården i Hornbæk under navnet "Full Circle", hvor vi integrerer kost, bevægelse, meditation og intention i ét forløb.

Body, mind and spirit - "full Circle" starter allerede, der hvor du gør dine indkøb og når du vælger dine råvarer.

Har din spirituelle og mindful tilgang til livet altid været en del af dig?

Uden helt at være bevidst om det har jeg altid haft en stærk forbindelse til naturen, jorden og havet.
Disse elementer var en naturlig del af min opvækst, og i de år, hvor jeg boede i forskellige storbyer, var mit åndehul altid en tur til havet for at genfinde roen, når energien var lav. Dette ritual, som måske nogen vil synes er lidt spirituelt, har fulgt mig siden barndommen.

I mine mest hektiske år som kok i Paris mistede jeg nok noget af min jordforbindelse

Har du et nemt skønhedstip som vi må dele med andre?

Fra mine år i Marokko stiftede jeg bekendtskab med den naturlige olie, Argan, som i den arabiske verden bruges som ansigtsolie. Siden da har jeg kun brugt olie som fugtighedspleje til mit ansigt.

Hvis du frit kunne vælge en aktivitet, som ville give dig masser af energi hvad ville det så være?

Jeg har altid været en pige med fart over feltet og får energi gennem bevægelse.
Før min rideulykke var mit go-to energifix helt sikkert en galoptur i skoven eller langs havet. 
I dag er det Astanga yoga eller anden dynamisk yoga, der giver mig ny energi. 

Har du lyst til at følge med i Zoes mindfulle univers, så hop ind på Instagram @christensenzoe

Solgården Hornbæk - Nordkystens Healing House

Solgården refugium - et åndehul for yoga, mindfulness og meditation.

Den smukke, lyserøde perle ejes af Zoe Harper Christensen og hendes mand Hugo.I april 2024 åbnede de dørene til den historiske ejendom fra 1917 på Hornbæk Strandvej, og siden da har Solgården været et samlingssted fyldt med nærvær, ro og kærlighed.

Det er et sted for alle - et fristed uden stress, fyldt med positiv energi. Et sted hvor man være sig selv, komme helt ned i gear og prioritere både fysisk og psykisk velvære.

Solgården tilbyder en bred vifte af forskellige meditative retreats og events samt breathwork, yoga, meditation, sharmanic work shops, detox, Body SDS kropsterapi, sauna, havbad og masser af ro, natur og lækre, sunde smagsoplevelser. 

Læs meget mere om Solgården, book behandlinger, retreats mm. på Solgårdens hjemmeside her og følg med Instagram @solgaarden_hornbaek

Skriv en kommentar

Please note, comments must be approved before they are published